Zoeken

Van Pizzakoerier naar Business Intelligence Consultant naar.... CEO?

Het verschil lijkt groot, maar niets is onoverbrugbaar.

Hoe het voor Brian begon als Business Intelligence consultant

Het verschil lijkt groot, maar niets is onoverbrugbaar. Als student (eerst MBO ICT, daarna HBO Business IT & Management) werkte Brian als pizzakoerier bij Pizzeria Vreeswijk. 

 

Bij DIKW werd nog wel eens een pizza besteld. Brian kwam geregeld langs. De folders van onder andere de accelerator (een door DIKW ontwikkelde kant en klare code waardoor je makkelijk bepaalde klantvragen kan beantwoorden) spraken hem erg aan. Voor zijn opleiding aan het HBO moest hij een stuk schrijven over een bepaalde manier van informatievoorziening bij bedrijven. Hij nam wat folders mee, en zijn interesse voor DIKW was gewekt. 

 

Een jaar later wilde Brian graag stage lopen bij DIKW. Na ruim 5 jaar als pizzakoerier gewerkt te hebben, was het tijd om zijn bezorgauto te parkeren om aan de slag te gaan in de data.
Tijdens zijn stage is Brian bezig geweest met het implementeren van een data warehouse voor al onze financiële data. 

 
blog. van pizzakoerier naar business intelligence consultant

Het huidige werk als business intelligence consultant

Nu, 7 jaar later, bleek dit de beste keuze die hij kon maken:
Na zijn opleiding heeft hij eerst bij DIKW Services ervaring opgedaan. Het beheren van de cloud; data verzamelen; data warehouse verwerking; rapportages maken en beheren en klantvragen beantwoorden en oplossen, Brian deed het allemaal. 

 

Inmiddels is Brian een vaste waarde bij twee van onze klanten. Daar beheert en ontwikkelt hij het data warehouse. Van het ontsluiten van een bron, tot het verbeteren van de data kwaliteit, tot het maken van een rapport. 

 

Hoe zijn toekomst eruit ziet… wie zal het zeggen? Maar het zal ons niet verbazen als Brian over een tijdje CEO is.