Zoeken

Verzekeraar creëert meerwaarde met slimme data hub

Klant maakt met betere voorspellingen met data

blog Verzekeraar creëert meerwaarde met slimme data hub

De klant is een verzekeraar en biedt verschillende producten op het gebied van verzekeringen en financieringen aan.

Bij de klant waren alle gegevens, zoals schaderapporten, klantgegevens, preventie checklists, verzekeringspolissen, etc. opgeslagen in verouderde systemen. Tevens wilde de klant een slag maken om meer data gedreven te gaan werken.

 

De vraag van de klant aan DIKW was tweeledig. De eerste vraag was om een data omgeving te ontwikkelen en te bouwen waar alle gegevens centraal worden verzameld en opgeslagen. De tweede vraag was om een aparte hub te creëren. Die hub was bedoeld om op basis van data van bepaalde producten voorspellingen te kunnen doen. 

DIKW bouwde met de verzekeraar een MarkLogic Data Hub Platform waar met bepaalde gegevens uit de centrale hub rapportages en analyses konden worden gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe aannemelijk is het dat een klant waarvan de verzekeringstermijn bijna verloopt kiest voor een verlenging? Of hoe groot is de kans op schade in een bepaalde periode? Om deze data te analyseren en voorspellingen te doen kan er op kosten worden bespaard en kunnen er strategische beslissingen worden genomen voor de toekomst. Dit helpt niet alleen de verzekeraar, maar ook haar klanten.


Tenslotte had de verzekeraar nog een vraag met betrekking tot het beheer van de data. De verzekeraar heeft niet de tijd en de mankracht in huis om alle data te beheren. Daarom heeft DIKW aangeboden om alle beheer van de data hub onder te brengen bij Bluemine. Bluemine is het customer data platform van DIKW. De data staat fysiek bij de verzekeraar en wordt beheerd door de specialisten van Bluemine.


Door het ontwikkelen en bouwen van de hub creëert de verzekeraar met de data meerwaarde voor de organisatie en haar klanten. Zo zorgt de data gedrevenheid voor lagere kosten, efficiëntere bedrijfsprocessen, een voorsprong op concurrenten en is men klaar voor toekomstige ontwikkelingen.