Zoeken

ALFAM Consumer Credit

DIKW Intelligence is sinds 2014 strategisch partner van ALFAM

Alfam Logo

ALFAM Consumer Credit is 100% dochter van ABN AMRO. Vanaf haar start in 1981 zijn zij uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse organisaties die leningen verstrekt aan particulieren en de kleinzakelijke markt. Zij bieden leningen aan via de merken Alpha Credit Nederland (ACN), DEFAM en GreenLoans.

Strategisch Partnership sinds 2014

ALFAM ziet DIKW intelligence als strategisch partner op het gebied van haar data strategie en de implementatie ervan. Wat begon als een enkele opdracht voor de afdeling Risk is inmiddels uitgegroeid tot een samenwerking waarin DIKW Intelligence als onderdeel van het BI team het complete spectrum van Informatievoorziening op zich neemt en zowel intern als extern op meerdere vlakken de informatie levert.

 

Meerdere projecten zijn inmiddels tot een goed einde gebracht: Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de ontwikkeling van het datawarehouse, het implementeren van een self-service reporting laag maar ook het leveren van de IFRS en BASEL data richting de moederbank.

 
“In een wereld waarin niet alleen de interne informatie voorziening belangrijk is maar waarin ook de verantwoording richting regulerende instanties een steeds grotere rol gaat spelen laat het BI team zien dat het van vele markten thuis is. Het is team is in staat om snel te schakelen om te voldoen aan de diverse vraagstukken die spelen en DIKW is als partner in staat om in te spelen op de (resource)behoefte van het moment.“

 DIKW vult deze behoefte in door profielen te leveren die inspelen op de actuele vraag. Van ETL developers, tot reporting specialisten of data scientists.  Al naar gelang de behoefte moet het team dusdanig geformeerd zijn dat er effectief geleverd kan worden. Daarnaast denkt DIKW mee over de visie en de roadmap van BI om tijdig in te kunnen spelen op de veranderingen op het gebied van  data in de wereld van het consumptief krediet.