Search

DHL Parcel BeNeLux

Postbedrijf DHL Parcel Benelux neemt een nieuw track and trace-systeem in gebruik

Logo DHL

In 1969 zet Neil Armstrong voet op de maan. Een mijlpaal van jewelste. Een paar maanden later scheppen drie andere pioniers – Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn – nóg een legendarisch moment. Ze richten de eerste internationale bezorgservice op: DHL. Een slim initiatief, dat uitgroeit tot het meest toonaangevende logistiekbedrijf ter wereld. Hoe? Door alle grenzen te tarten, tot op de dag van vandaag. Kijk maar naar onze ultieme ambitie: bezorgen op de maan. Een missie waar Neil trots op zou zijn

De vraag van DHL Parcel BeNeLux

DHL Parcel Benelux verzendt ongeveer 150.000 pakketten per dag namens online retailers. Het merkt een blijvende stijging in pakketvolumes. Om hier op in te spelen en ‘eersteklas en snelle service’ te leveren, wilde de pakketdienst zijn track and trace-systeem vernieuwen.

De oplossing

DHL Parcel Benelux koos voor NoSQL database-platform van Marklogic als basis voor een nieuw track and trace-systeem. In tien weken tijd heeft DIKW, MarkLogic-partner, het systeem gebouwd, getest en in productie genomen. Het nieuwe track and trace-systeem is gebouwd op het NoSQL database-platform van MarkLogic. Het nieuwe systeem levert een snelle responsetijd aan klanten die de status van hun pakketbezorging aanvragen.

Het resultaat

Ad Hermans, IT-directeur, DHL Parcel Benelux, vertelt dat men voor MarkLogic koos omdat de proof of concept snelle responsetijden liet zien, ook tijdens piektijden. DHL Parcel zegt deze snelle responsetijden ook daadwerkelijk te ervaren.Daarnaast zorgt het nieuwe track and trace-systeem voor een korte omlooptijd in de productie. Dit levert een snelle ROI (return on investment)

Toekomst

Een andere reden om voor MarkLogic te kiezen, is de schaalbaarheid van de technologie. Zo wil DHL Parcel Benelux in de toekomst nieuwe functionaliteiten aan het systeem toevoegen. Dit om de klant- en gebruikersservice te verhogen. Zo wil het op basis van verkeersinformatie en weersvoorspellingen preciezere leveringstijden aan klanten communiceren. Volgens DIKW is dit mogelijk door de flexibiliteit en snelheid van MarkLogic.

“Klanten kunnen de status van hun pakketbezorging gemiddeld binnen tweehonderd milliseconden inzien. Dat is ruim binnen de SLA (service level agreement).”