Jan Willem met pensioen
Jan Willem Borrius met pensioen Onze nestor neemt afscheid na meer dan 17 jaar trouwe dienst! Jan Willem is onze
Natuurbeschermingsorganisaties weten als geen ander dat goede bescherming van de natuur staat of valt met goede informatie. Weten hoe het met het gebied gaat, met de dieren die er leven, met de mensen die het bezoeken, en weten welke problemen er spelen, waar, wanneer, hoe vaak, welke dieren of mensen er eventueel betrokken zijn; het zijn belangrijke vragen waar natuurbeheerders elke dag mee bezig zijn. Zoals bij elk probleem, komt met het begrijpen ervan de oplossing in beeld.
Een kennisgraaf kan een revolutie teweegbrengen in de inspanningen voor natuurbehoud door naadloos gegevens te integreren uit verschillende bronnen, zoals cameravallen, geluidssensoren en door ranger verzamelde gegevens via apps zoals Cluey. Deze krachtige tool creëert een uitgebreid, onderling verbonden informatienetwerk, dat visuele gegevens van cameravallen, akoestische gegevens van geluidssensoren en waarnemingen op de grond van rangers met elkaar verbindt. Door deze heterogene gegevens in een uniform raamwerk te structureren, maakt de kennisgraaf meer geavanceerde analyse en inzichten mogelijk. Het kan bijvoorbeeld waarnemingen van dieren van cameravallen correleren met specifieke vocalisaties die worden gedetecteerd door geluidssensoren, terwijl het ook contextuele informatie zoals locatie, tijd en habitatdetails bevat die door rangers worden verstrekt. Deze integratie zorgt voor een meer holistisch begrip van het gedrag van dieren in het wild, de dynamiek van de bevolking en de gezondheid van ecosystemen, wat uiteindelijk leidt tot effectievere instandhoudingsstrategieën en verbeterde monitoring van de biodiversiteit.
We zijn projecten gestart in Kenia, India en Italië. Het verzamelen en vastleggen van observaties heeft in deze projecten een enorme boost gekregen, waardoor ze nu een veel gedetailleerder en actueler beeld hebben van hun gebied, de dieren die er leven en de problemen die zich voordoen. Met een paar muis-clicks kunnen ze zeer actuele risicokaarten maken. Zelfs van plekken waar ze nog niet geweest zijn. Door extrapolatie van terreinkenmerken en ingewikkelde tijd-ruimtelijke relaties kunnen we de risico’s voor die plekken inschatten.
Het resultaat is dat natuurbeschermers veel vaker dan eerder op het juiste moment op de juiste plek op komen dagen om de geprioriteerde problemen aan te pakken. En zo de natuur dus optimaal te beschermen. In militaire kringen wordt zulke intelligence een force-multiplier genoemd: het verdubbelt de effectiviteit van de “boots on the ground”. En daarmee verdubbelen we de impact van alle natuurbeschermers.
Neem vooral contact met mij op als je meer wilt weten over de klantcases die we bij DIKW hebben gedaan! We zijn er trots op!
Bel : +31643106780
Mail: hugo.koopmans@dikw.com
Jan Willem Borrius met pensioen Onze nestor neemt afscheid na meer dan 17 jaar trouwe dienst! Jan Willem is onze
Innovatieve Finance Dashboards voor DIKW De broers Idrisi ronden hun stage succesvol af met een mooie eindpresentatie. De broers Waïl
Nieuwjaarsborrel 2025 ! Het was weer een feestje, gezellig een borrel ter ere van het nieuwe jaar! Bij ons vaste
DIKW Kerstdiner 2024 Ons jaarlijkse kerstdiner was weer een heel fijn succes! Het kerstdiner van DIKW Intelligence vond plaats bij
Microsoft Cloud Challenge succesvol afgerond! Afgelopen twee weken hebben we onszelf binnen DIKW uitgedaagd met een Microsoft cloud challenge. Onder
DIKW Intelligence
Wattbaan 1
3439 ML Nieuwegein