Zoeken

Brian Lens

Business Intelligence Consultant

Brian Lens Business Intelligence Consultant

“If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough”

Telefoon:  +31303078743

E-mail:  

Brian.Lens@dikw.com

Blogs van Brian

Brian Lens studeerde ICT Beheer en volgde vervolgens de HBO opleiding Business IT en Management in Utrecht. Hij deed zijn afstudeerstage bij DIKW en na de afronding van zijn studie trad hij in dienst bij DIKW en startte bij het DIKW label Bluemine.

 

 

Brian werkte voor Bluemine, maar maakte na enige tijd binnen DIKW de overstap naar DIKW Consulting en houdt zich vooral bezig met data warehousing. Het procesmatig bezig zijn met verschillende data warehouses en deze van de grond opbouwen heeft zijn interesse. 

 

Brian is communicatief sterk en heeft een brede kennis. Hij denkt in oplossingen. Hij beheerst niet alleen de technische kant van het vakgebied, maar kijkt ook naar de functionaliteit. Dat hij naar de toepasbaarheid en het functioneel gebruik kijkt levert een toegevoegde waarde op voor de klant. Klanten waarderen ook dat Brain eerlijk en direct is.   

 

 

De DIKW Accelerator, oftewel het DIKW model met de vier stappen om tot een data gedreven organisatie te komen, is een referentiemodel wat Brian vaak gebruikt. De DIKW Accelerator gebruikt hij in verschillende talen op verschillende platformen. Om een beeld te krijgen welk data warehouse geschikt is voor een organisatie verwijzen we naar het whitepaper Data warehouse appliance vervangen.

 

 

De wereld verandert en data en het organiseren daarvan wordt steeds belangrijker. De wereld van data science en het beheer van data biedt organisaties grote voordelen en creëert een significante meerwaarde.