Search

Driss Taibi

Business Intelligence Consultant | Data Warehouse Developer

Data Engineer

“Ik ben de olie van het team”

Telefoon:  +31303078743

E-mail:  

Driss.Taibi@dikw.com

Blogs van Driss

Driss Taibi volgde de HAVO en ging daarna al snel aan het werk. Hij ging als salesmanager bij internetprovider XS4ALL aan de slag. Daarna maakte hij de overstap naar het huidige ZIGGO, waar hij door verschillende overnames en reorganisaties werkte als applicatiebeheerder en ook in aanraking kwam met data warehousing en data science. Door een reorganisatie raakte hij zijn baan kwijt en volgde de opleiding Certified Data Science Professional (CDSP) bij de DIKW Academy. Na de afronding van deze opleiding kwam hij bij DIKW in dienst.

 

Driss werkt snel en nauwkeurig, houdt van programmeren en als hij bij een klant aan de slag gaat, gaat de productie omhoog. Hij is communicatief vaardig, pragmatisch, flexibel, analytisch en heeft een brede kennis. Driss heeft een oplossend vermogen en heeft oog voor de details. 

 

De DIKW Accelerator, oftewel het DIKW model met de vier stappen om tot een data gedreven organisatie te komen, is een referentiemodel wat Driss vaak gebruikt. Daarnaast maakt hij ook gebruik van het Intelligence Systeem Referentie Architectuur (ISRA model).

 

De wereld verandert en data warehousing en data science worden steeds belangrijker. Met de juiste interpretatie van data kunnen betere resultaten worden behaald. Met de ruime kennis van Driss zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.