Zoeken

Gerard Koolman

Intelligence support

Intelligence support

“Waar kunnen we u mee helpen?”

Telefoon: +31653403108 of

 +31303078743

E-mail:  

Gerard.Koolman@dikw.com

Blogs van Gerard

Na de studie HEAO in Arnhem is Gerard Koolman aan de slag gegaan bij het Openbaar Ministerie in Zutphen. Daar was hij werkzaam als assistent van de openbaar aanklager en later als griffier. Toen de automatisering en digitalisering zijn intrede deed legde Gerard zich steeds meer toe op de automatisering van de processen van het OM. Na zijn tijd bij OM heeft hij nog één jaar als consultant bij het CJIB gewerkt waarna hij is gedetacheerd bij de Postbank/ING. Bij ING heeft Gerard 17 jaar als externe consultant gewerkt. Hij begon als beheerder van applicaties en als projectleider is hij verantwoordelijk geweest voor talloze migraties van systemen en platformen. Uiteindelijk heeft hij zich verdiept en gespecialiseerd in het maken van frauderegels en beheren van fraude systemen op online data transacties.


Binnen de holding DIKW is Gerard operationeel verantwoordelijk voor het Bluemine label. Daarnaast vervult Gerard de rol van security officer en vanuit die rol is hij verantwoordelijk voor de ISO 27001 certificering en toetst hij alle aangeboden en gemaakte oplossingen vanuit die invalshoek. Bluemine is de service afdeling van DIKW en houdt zich bezig met business intelligence/datawarehouse beheer van klanten. Bedrijven die niet in staat zijn om hun eigen business intelligence- en/of data warehouse afdeling op te zettenen kunnen het beheer en de service uit handen geven en onderbrengen bij Bluemine. 


Gerard is flexibel, pragmatisch, analytisch en service gericht en vanwege die eigenschappen is hij dan ook aangesteld als servicemanager vanuit Bluemine. Hij is erg betrokken en staat altijd voor de klant klaar. Die servicegerichtheid past ook goed bij de doelstelling van Bluemine waar Gerard zich hard voor inzet. Zijn doel is om Bluemine te laten groeien waardoor er ook meerdere aspecten van het business intelligence vak door Bluemine kunnen worden ondersteund. 


Gerard (Bluemine) ondersteunt het DIKW Accelerator model. Het model om tot een succesvolle data gedreven organisatie te komen. Ook refereert Gerard graag aan het Intelligence Systeem Referentie Architectuur (ISRA model). Om te komen tot een data gedreven organisatie die meerwaarde creëert verwijzen we naar de whitepaper Designed for Change.


De intermediair zijn tussen de klant en de ontwikkelingen in de wereld van BI en data science daar ligt de kracht van Gerard. De wereld verandert en goed beheer van waardevolle en cruciale data wordt steeds belangrijker. Met de ruime kennis en expertise van Gerard en zijn team zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.