Zoeken

Hans Tacken

Data Engineer

Senior data engineer

“Quality is never an accident. It is always the result of intelligent effort”

Telefoon: 

 +31303078743

E-mail:  

Hans.Tacken@dikw.com

 

Blogs van Hans

Na een studie Natuurkunde en Sociale Wetenschappen belandde Hans in de wereld van de ICT. Eerst bij een kleine Nederlandse consultancy club gespecialiseerd in Oracle technologie, maar al snel bij één van de internationale big-three consultancy firma’s. Na ruim 10 jaar grote projecten te hebben gedaan bij veelal Fortune 500 bedrijven, wilde Hans zich meer specialiseren in data warehousing en kwam zo bij DIKW terecht.


Hans heeft diepgaande kennis van alles gerelateerd aan data, van data modellering tot opslag en verwerking er van. Hij is van mening dat een goede (data)architectuur de basis moet zijn van elk data verwerkend systeem. Deze moet natuurlijk ook passen in de bestaande (enterprise) architectuur van de organisatie. De te gebruiken tools zijn van minder belang en de keuze daarvan wordt mede bepaald door andere factoren, zoals de ervaring die al aanwezig is met bepaalde producten, voorkeur voor een bepaalde leverancier etc.


Data en analytics spelen een steeds grotere rol. In de huidige wereld, waarin in een rap tempo de ene hype de andere opvolgt, kan het voor organisaties lastig zijn om hierin de juiste keuzes te maken. Dit is een puzzel die Hans graag samen met de klant oplost en realiseert.