Zoeken

Joep van den Hoven

Intelligence support

Intelligence Support

“Niets praktischer dan een goede theorie”

Telefoon:

 +31303078743

E-mail:  

Joep.van.den.Hoven@dikw.com

Blogs van Joep

Joep van den Hoven studeerde Wiskunde en Natuurkunde aan de Universiteit Utrecht. Na zijn studie werkte hij enkele jaren als freelancer en hield zich bezig met het implementeren van software en het ontwikkelen van algoritmes.


Joep houdt van wiskundige vraagstukken. Hij houdt ervan om software te ontwikkelen en aan te passen zodat hij de problemen van de klant kan oplossen. Hij is analytisch, pragmatisch en goed in het toepassen van wiskunde in zijn werk. Joep werkt voor het Bluemine label van DIKW. Bluemine beheert voor klanten hun data en maakt die inzichtelijk. Bij Bluemine houdt Joep zich bezig met de technische kant, de rapportages, maar ook met de informatie en kennisvoorziening naar de klant. Zo vervult hij soms ook een consultancy rol.


Joep houdt van uitdagingen waarbij wiskundige modellen kunnen worden toegepast en worden uitgewerkt. Zo besloot hij toen de Eredivisie in het seizoen 2019/2020 vanwege corona werd stilgelegd met een wiskundige formule uit te zoeken wat de uitslag van de niet gespeelde wedstrijden zouden zijn. Dat wordt beschreven in dit blog

De DIKW Accelerator, oftewel het DIKW model en het dataplatform van Bluemine is waar Joep veel mee werkt. En waar de standaardoplossing ontoereikend is ontwikkelt hij een oplossing op maat.


De wereld verandert en intelligence system support zoals Bluemine dat aanbiedt wordt steeds belangrijker. Met de juiste interpretatie van data kunnen betere resultaten worden behaald. Met de ruime (wiskundige) kennis van Joep zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.