Search

Marcel-Jan Krijgsman

Data Engineer | Docent DIKW Academy

Data Engineer, Docent DIKW Academy

“The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool"

Telefoon:  +31303078743

E-mail:  

Marcel-Jan.Krijgsman@dikw.com

Blogs van Marcel-Jan

Marcel-Jan Krijgsman volgde een HBO studie m.b.t. automatisering in de chemie. Vervolgens werkte hij als ICT’er en hield zich vooral bezig met het beheer van databases. Hij ging aan de slag als consultant en werkte als database beheerder bij verschillende organisaties, zoals ING, Rabobank en ONVZ. Uiteindelijk belandde hij bij DIKW.


Marcel-Jan is analytisch, communicatief sterk en houdt van het oplossen van de ‘puzzel’ voor de klant. Hij vindt het overbrengen van kennis erg leuk en daarom is hij ook docent van de DIKW Academy. Daar geeft hij de cursus CDEP. Hij is goed in agile werken, werkt resultaatgericht en is oplossingsgericht. De toegevoegde waarde voor de klant is dat Marcel-Jan altijd zorgt voor robuuste en structurele oplossing. Daarnaast denkt hij mee met de klant.


Bij klanten waar Marcel-Jan werkt gebruikt hij vaak de DIKW Accelerator, het model waar we uitleggen hoe organisaties met data waarde kunnen creëren. Dit wordt ook wel het ISRA model genoemd. De DIKW Accelerator gebruikte Marcel-Jan onder andere bij de klant Alfam. Voor DIKW neemt Marcel-Jan verschillende video’s op waar hij het enthousiasme voor het vakgebied over brengt. 


De wereld verandert en dat geldt ook voor de wereld van data engineering. Het beschikbaar maken van data wordt steeds belangrijker. Met de ruime kennis en expertise van Marcel-Jan zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.