Search

Marcel Siebes

Data Science Consultant

“Pause, but don’t quit”

Telefoon:  +31303078743

E-mail:  

Marcel.Siebes@dikw.com

Blogs van Marcel

Na zijn studie Informatica raakte al snel in aanraking met middleware en database technologieën. Na de overstap naar een kleiner bedrijf specialiseerde hij zich verder op het gebied van middleware, SOA en BPM producten. Na een aantal jaar besloot Marcel als freelance middleware specialist verder te gaan en werkte met name in de financiële markt. Gedurende zijn freelance periode was zijn interesse op het gebied van Business Process Management vergroot. Hij besloot daarom de science master ‘Business Process Management and IT’ te volgen aan de Open Universiteit. Vlak voor zijn afstuderen deed Marcel nog twee extra master vakken ‘Business Intelligence’ en ’Data Analytics’. Hiermee werd het zaadje geplant dat later verder verdiept zou gaan worden. 


Marcel studeerde af en ging op zoek naar een data science opleiding. Hij koos voor de opleiding aan de Open Universiteit. De opleiding Certified Professional Program Data Science (CPPDS) werd verzorgd door DIKW. Gedurende deze opleiding besloot Marcel een switch te maken in zijn carrière. Nadat de opleiding was afgerond stopte hij met z’n freelance werkzaamheden en is in dienst getreden bij DIKW. 

Vanwege z’n BPM achtergrond en de opgedane kennis op het gebied van data science verdiept Marcel zich in Process Mining. Process Mining beoogd een brug te slaan tussen data science en bedrijfsprocessen. 


Marcel is leergierig, nieuwsgierig en heeft een enorm doorzettingsvermogen. Hij geeft nooit op. Ook houdt hij ervan om nieuwe dingen uit te zoeken. 


De toegevoegde waarde van Marcel is dat hij betrouwbaar is, flexibel en dat hij erg open staat om te leren van anderen in het vakgebied. Hij is een teamplayer en zoekt altijd naar de beste oplossing. 


De wereld verandert snel en dat geldt ook voor de wereld van data en IT. Het beschikbaar maken van data wordt steeds belangrijker. Met de ruime kennis en expertise van Marcel in de wereld IT zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.