Search

Roland Zoet

Data Scientist | Business Intelligence Consultant

“De klant krijgt altijd de beste oplossing”

Telefoon:  +31303078743

E-mail:  

Roland.Zoet@dikw.com

Blogs van Roland

Roland Zoet studeerde Bedrijfskundige Informatica aan de HEAO in Amsterdam en later  Bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast deed hij een postdoctorale opleiding Data Science aan de Erasmus Universiteit. In het begin van zijn carrière werkte hij als financieel ontwikkelaar, projectmanager en op de beurs als floormanager. Hij heeft op verschillende plaatsen over de hele wereld projecten gedaan, onder andere in Spanje, Italië, Japan en Groot Brittannië. Het gaf hem de ideale kans om verschillen in bedrijfsculturen te begrijpen en hier ervaring mee op te doen. Uiteindelijk belandde hij bij DIKW omdat hij de kans kreeg de opgedane kennis blijvend te combineren met techniek. Hij doet dit als Data Scientist en BI consultant.

 

Roland’s rol als consultant wordt voornamelijk gekenmerkt door een hoog realisatievermogen, kennis van techniek en organisatiekennis. Bij Roland draait het om de strategische toegevoegde waarde die hij voor de klant kan leveren. De vanzelfsprekende hands-on houding, kennis van techniek en praktische inslag geven een moeiteloze (technische) vertaling naar de organisatie en de business van de klant. Dat is ook de toegevoegde waarde die hij meebrengt. Pragmatisme, technische kennis en een hands-on attitude. Hij is gedreven, gepassioneerd en heeft totale focus op het project.

 

Bij de klanten, zoals KWF en Prorail, maar bijvoorbeeld voor bedrijven in de haven van Rotterdam of grote telecom bedrijven werkte Roland de laatste jaren met de referentiemodellen als de DIKW Accelerator, het DIKW model en het Analytical Capability Maturity Model (ACMM). Ook past hij de Data Science waardeketen toe. Bij KWF is hij betrokken als datawarehouse specialist. Hoe de toepassing van een datawarehouse of de vervanging daarvan in zijn werk gaat leest u in het whitepaper Datawarehouse appliance vervangen.

 

De wereld verandert snel en voor deze alleskunner die techniek slim inzet en constant meewerkt aan die verandering staat strategische toegevoegde waarde voor de klant centraal. De klant krijgt altijd de beste oplossing.