Search

Wilco van Maanen

Data Scientist | Data Engineer | Docent DIKW Academy

Data engineer

“Life is and will ever remain an equation incapable of solution, but it contains certain known factors”

Telefoon:  +31303078743

E-mail:  

Wilco.van.Maanen@dikw.com

Blogs van Wilco

Wilco van Maanen studeerde Technische Informatica aan de TU Eindhoven met een master Computer Science and Engineering. Deze studie heeft een brede achtergrond gegeven met veel inhoudelijke informatie over algoritmen. Na zijn studie ging Wilco aan de slag als software engineer bij TomTom. Hij werkte binnen verschillende Agile projectteams. Zijn passie lag altijd op gebied van AI en Big Data. Na een korte zoektocht belandde hij bij DIKW. Hij volgde de opleiding CDSP van de DIKW Academy om zijn data science skills verder uit te breiden.


Wilco is pragmatisch, resultaatgericht, flexibel en zoekt altijd naar een structurele oplossing. De keuze en de oplossing die wordt geboden moet breed worden gedragen in de organisatie van de klant. De toegevoegde waarde van Wilco is dat hij kritisch kijkt en dat hij goed en duidelijk communiceert met de klant. Uiteindelijk draait het bij Wilco om een eenvoudige oplossing te vinden voor een complex probleem.


Wilco werkte al voor verschillende klanten op het snijvlak van data science en data engineering. Hij werkt onder andere voor De Persgroep, Unilever, Securitas, Exsell, ECT Hutchison Ports, TVM, ALFAM, Van Lanschot en BetCoach. Bij al deze organisaties gaat het onder andere meetbaar maken van modellen en de architectuur. Uiteindelijk gaat het om waarde creëren en om betere beslissingen in de toekomst te nemen die de organisatie efficiënter maakt.


Bij klanten maakt Wilco gebruik van het DIKW model, het ISRA model. Voor een voorbeeld voor projecten waar Wilco aan werkt verwijzen we naar het blog over artificial intelligence kan worden ingezet.  

De wereld verandert snel en dat geldt ook voor de wereld van data science en data engineering. Het beschikbaar maken van data wordt steeds belangrijker. Met de ruime kennis en expertise van Wilco zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.