Zoeken
Banner kennis

Kennis

Hier vindt u kennis en ervaring gebundeld in modellen, methodieken, blogs en meer.

Bij DIKW zit kennis delen in het DNA. Omdat onze consultants al meer dan 25 jaar in het vakgebied actief zijn, hebben we veel ervaring opgedaan in hoe we de dingen aan moeten pakken. Maar nog belangrijker, hoe we ze niet moeten aanpakken. De kennis en ervaring bundelen we in modellen, methodieken, blogs, opleidingen, whitepapers en ons Customer Data Platform die we graag delen, zodat onze klanten daar optimaal gebruik van kunnen maken. Want delen is vermenigvuldigen.

Blogs

In onze blogs leest u interessante business cases en onderwerpen. We delen onze kennis en praktijkervaring over artificial intelligence (AI), business intelligence, data science, data engineering, data management, machine learning, deep learning, data warehousing, analytical roadmaps, data gedrevenheid en hoe dit in te zetten. Onze blogs zorgen voor verdieping, verbreding, praktische tips en toepassingen en geven inzicht en inspiratie.

Nieuws & Evenementen

We delen het actuele nieuws en evenementen van DIKW over onder andere samenwerkingen met organisaties om krachten te bundelen. Maar we laten ook cursisten aan het woord om te horen wat ze van onze opleidingen vinden. Ook delen we nieuws over over maatschappelijke organisaties en evenementen die we steunen.

Referentiemodellen

We werken met verschillende modellen, methodieken en referentiemodellen waar we organisaties en bedrijven mee helpen om meerwaarde te creëren met data. Voorbeelden zijn het DIKW model (van data naar informatie naar kennis en wijsheid) en het Analytical Capability Maturity Model (ACMM).

Academy

Onze kennis en expertise delen we ook via opleidingen in de DIKW Academy. De cursus data science (Certified Data Science Professional) en de cursus data engineering (Certified Data Engineering Professional) zijn al jaren populaire opleidingen. In onze cursussen nemen we de nieuwste technieken en laatste ontwikkelingen uit het vakgebied mee. Onze docenten werken elke dag aan data science, data engineering, Business Intelligence en data management projecten voor verschillende klanten. Zo zijn zij op de hoogte wat er in het vakgebied speelt en lossen ze elke dag de uitdagingen die onze klanten hebben op.

 

De programma’s waarmee ze werken en de projecten bij klanten vertalen ze naar de opleidingen, cursussen en trainingen. Zo krijgen de cursisten door middel van praktijkvoorbeelden een goed beeld van wat er zich afspeelt in het datalandschap. Ook worden onze docenten uitgedaagd door de cursisten omdat ze zij hun ervaring, vragen en praktijkvoorbeelden meenemen vanuit het bedrijf of organisatie waar ze werkzaam zijn. Dat levert interessante cases op en is een win-win situatie.