Search
DIKW Academy banner

Blogs

Verdieping, verbreding en praktische tips over data warehousing, business intelligence, data science en artificial intelligence

In onze blogs behandelen we business cases en verschillende onderwerpen en toepassingen in het vakgebied. We delen onze kennis en expertise over artificial intelligence (AI), business intelligence, data sciencedata engineeringmachine learning, deep learning, data warehousing, analytical roadmaps, data gedrevenheid en hoe dit in te zetten. Onze blogs zorgen voor verdieping, verbreding, praktische tips en toepassingen en verschaffen inzicht en zorgen hopelijk voor inspiratie bij u als lezer. 

De blogs geven een overzicht en een inkijkje in de grootte, breedte en diepgang van ons vakgebied. DIKW belicht vanuit verschillende perspectieven de toepassingen en implementatie van slimme data science oplossingen die waarde creëren. 

We schrijven veel verschillende blogs. We schrijven over hoe data in de logistieke sector het verschil kan maken en de kosten kan verlagen. Maar data kan ook bijdragen aan een betere wereld. Zo worden slimme data apps ingezet om stroperij tegen bedreigde diersoorten tegen te gaan. Ook kan data er voor zorgen dat de uitslag van voetbalwedstrijden kan worden voorspelt. Maar dat soms een voorspelling met data niet toereikend is als er een grote storing in de supply chain optreedt. Met behulp van data science kan de kortste en efficiëntste route van A naar B worden berekend. En in het verleden behaalde resultaten bieden (over het algemeen) geen garantie voor de toekomst, maar met inzicht in data kan men op basis daarvan wel de juiste beslissingen nemen voor de toekomst.

Dus of u nu op zoek bent naar meer kennis over AI, de optimalisatie van customer journey met behulp van data of hoe data science waarde toevoegt aan een organisatie. Of het opzetten van een data warehouse of het optimaliseren van een algoritme. Of hoe een organisatie data gedreven wordt. Onze consultants geven u graag een inkijkje in de onderwerpen die er toe doen bij het verwerken van data naar informatie, naar kennis en wijsheid.